Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μπορείς να κερδίζεις 500.000 $ τον χρόνο χρησιμοποιώντας το Twitter;

Υπάρχει τρόπος να κερδίσεις 500.000 $ τον χρόνο χρησιμοποιώντας το Twitter;


Υπάρχει. Τον έχει βρει ο Kris Sanchez ένας 23χρονος Αφροαμερικανός ο οποίος το 2009 φτιάχνει έναν λογαριασμό στο Twitter με την ονομασία UberFacts. Σήμερα αυτός ο λογαριασμός έχει 7,3 εκατομμύρια followers οι οποίοι τον ακολουθούν και διαβάζουν τα τουί του. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας του Κρις αφού τα μηνύματα που γράφει στο τουίτερ έχουν χορηγούμενους συνδέσμους και όταν κάποιος κάνει κλικ για να τα διαβάσει ο τύπος κερδίζει 1 με 3 σεντς για κάθε κλικ. Μόνοι σας μπορείτε να υπολογίσετε με 7,3 εκατομμύρια άτομα να τον ακολουθούν πόσο εύκολα κερδίζει τα λεφτά του ο Κρις.

Να τουιτάρεις μηνύματα και να σε πληρώνουν. Αυτή είναι η ονειρεμένη δουλειά. Όμως όσο και να φαίνεται εύκολη, δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας, αφού πρέπει να έχεις 2 βασικά πράγματα:

  1. Τεράστιο κοινό να σε ακολουθεί
  2. Ποιοτικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο το οποίο κάποιος θέλει να το διαβάσει
Είναι λογικό ότι δεν είναι όλοι οι λογαριασμοί ενεργοί όμως οτιδήποτε πάνω από ένα εκατομμύριο είναι τρομερό νούμερο που δείχνει ότι αυτό που κάνεις έχει πέραση στον κόσμο και του αρέσει. Τα λεφτά σε κάποια στιγμή απλά έρχονται μόνα τους. Τα 5 χρόνια δουλειάς που ο Κρις αφιέρωσε στην δημιουργία και βελτιστοποίηση του λογαριασμού τους στο τουίτερ τώρα τον πληρώνουν.

Το UberFacts υπάρχει και ως εφαρμογή για iphone, το οποίο φέρνει επίσης κέρδη από διαφημίσεις. Έτσι ο κύκλος έχει κλείσει και ο Κρις μετατρέπει κάθε τουί που γράφει στο twitter σε δολάρια. Αφού μπορεί, μπράβο του που το κάνει.